Post Reply 

Thread Rating:
  • 12 Votes - 4 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
RECRUTĂRI
12-28-2008, 06:07 PM
RECRUTĂRI
Cleaning - curăţarea şi pregătirea paginilor pentru adăugarea textului în română.
Typesetting - adăugarea şi stilizarea textului pe pagină.
Traducere - se subînţelege.
Proofreading (quality checking) - depistarea greşelilor şi ale posibilelor erori apărute pe parcusul celorlalte procese, prin citirea atentă a paginilor.

Avem întotdeauna nevoie de mai mulţi oameni. Dacă vreţi să intraţi în staff va trebui să faceţi unul din testele de mai jos, în funcţie de postul pe care îl doriţi. Dacă suntem mulţumiţi (şi asta nu înseamnă să le faceţi neapărat perfect), veţi fi acceptaţi. Nu vă descurajaţi dacă unele vi se par prea grele, faceţi cât ştiţi. Singurul test la care nu existş toleranţă e cel de proofreading. Totuşi, recomand să citiţi cel puţin parţial tutorialele următoare, indiferent de metoda folosită:

Cleaning:
http://senbonzakura.kageyoshi.net/
Typesetting:
http://www.n-u-l-l.net/wiki/index.php/Typeset
Complet:
http://www.unblessed.net/guide/main.html
http://www.forever-more.1-eurohost.com/t...l/home.php
http://www.questie.com/manga/ScanEditGui...m#cleaning
- ar trebui să luaţi din ele numai ce aveţi nevoie şi să citiţi metodele folosite în toate tutorialele, pentru cş diferă, iar apoi să o alegeţi pe cea care vi se pare mai uşoară.

Cleaning test:
Cerinţe minime : cunoştinţe mediocre despre photoshop, răbdare.
1 - Nu am pus degeaba acele tutoriale. Citiţi-le!
2 - Nu lucraţi direct pe imagine!
3 - Nu contează în ce program lucraţi, atâta timp cât vă descurcaţi în el şi paginile salvate cu layere multiple pot fi deschise în Adobe Photoshop. Nu ştiţi ce e un layer? Citiţi tutorialele. Asta pentru că toţi membrii din staff folosesc Photoshop, iar ce facem noi aici e o muncă în echipă. Nu vă apucaţi să downloadaţi programe gen Paint.Net doar pentru că vă e mai uşor, veţi lucra cel mai probabil degeaba.
cleaning test

Typesetting test:
Cerinţe minime : cunoştinţe mediocre despre photoshop, răbdare, cunoaşterea decentă a limbii române şi limbii engleze.
Pack Fonturi Diacritice
typesetting test

- pagina 1
-Ar fi prea surprinzător pentru un nătărău ca tine să se implice cu fetele...
-Au!
-Hm!
-Toată lumea spune întotdeauna ce vrea despre mine.
-Nu îmi place cum arată şi întotdeauna caută să se bată cu oameni periculoşi.
-E destul de bun... Nu cred că poate fi învins.
-Se zvoneşte că urăşte fetele.
-La naiba...
-De ce mă judecaţi toţi după înfăţişarea mea?
-Pentru a fi puternic, în fiecare zi trebuie să ridic greutăţi, să fiu tăcut, să fiu inexpresiv şi să nu fiu interesat de fete!
-Atunci, ce reputaţie credeţi că am? Cea a unui prost?!

- pagina 2 �
- y... yakuza�
- doi yakuza�
- doi yakuza confruntându-se.
- situaţia a devenit tensionată într-o fracţiune de secundă.
- acest om trebuie să fie extraordinar.
- crrr
- !

Traducere:
Cerinţe minime cunoaşterea avansată a limbii române şi limbii engleze.
- o mică menţiune aici: nu vă oferiţi dacă nu ştiţi/vreţi să învăţaţi să scrieţi cu diacritice. Nu mă ajută cu nimic faptul că sunteţi la Cambridge dacă nu ştiţi scrie în română. În plus, aveţi nevoie de fluiditate în engleză, care duce la traducerea naturală a expresiilor şi evitarea traducerilor motamo.
- a doua mică menţiune: se presupune că aveţi cunoştinţe minime de tehnoredactare şi ştiţi să folosiţi corect atât semnele de punctuaţie cât şi gramatica limbii române.
test traducere

Diacriticile: Start [sau butonul ?la de pe tastatur? cu un steag] -> Control Panel -> Regional and Language Options -> Romanian -> Ok. Print Screen.

Proofreading
Cerinţe minime cunoaşterea avansată a limbii engleze, cunoaşterea avansată a gramaticii limbii române, răbdare.
Test from Yulobo - corectat de Alcyone
Test from Yulobo no. 2 - corectat de grafittix
Test from Yulobo no. 3
Nu conteaz? că testul X a fost corectat de Y şi/ sau Z. Alegeţi două şi eu vă voi răspunde simplu şi la subiect. Ah, da, testul 3 e obligatoriu. Aveţi de unde alege. Mult succes!

Toate paginile de la testele de clean si typesetting vor fi salvate în format *.PSD cu layerele intacte pentru a se vedea paşii pe care i-aţi urmat, arhivate, şi postat link-ul către arhivă în acest forum. Traducerea se face într-un editor text (preferabil word).

Cum sa salvezi ca .png
copiati fisierul in C:\Documents and Settings\<user>\Application Data\Adobe\Adobe Photoshop CS3\Optimized Settings (cei cu XP) sau D:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop CS3\Presets\Optimized Settings (cei cu 7, da presupun ca e la fel pe vista).

cand vreti sa salvati ca PNG, mergeti la file->save for web and devices (sau ctrl+shift+alt+S) si selectati de acolos a se salveze dupa preset-ul mangazup.
Nota: acest lucru merge si cu automate.

http://mangazup.com/manga/recrutari/mangazup.irs

[Image: Me-and-the-Devil-Blues-v02c02p05-3.png]
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
12-29-2008, 01:10 PM
RE: RECRUT?RI
uite aici [link scos] ce am facut pentru postu de clener...daca aveti obiectii sa sfaturi le astept
12-29-2008, 05:40 PM
egasua08, uite aici:

pe pagina cu DragonBall se vad inca urme de gri pe fundalul alb, level mai mult pana ajunge albul pur. am de asemenea pretentia ca sfx-urile in engleza sa fie sterse pe cat posibil si facut redrawing.

omae ga sekai, puteai trage o linie neagra cu creionul la umarul ala, si liniile drepte sunt cele mai usor de redesenat, citeste unul din tutorialele de cleaning ca sa inveti cum sa clonezi. pagina nu era dificila deloc.

X-Day. Well, hehe. he. n-am mentionat intr-adevar ca trebuie desfacute paginile, dar asta iti zice in oricare din tutorialele de mai sus. in plus, invata sa scapi de dunga gri de pe interior, se cheama gutter in engleza. paginile vor trebui centrate si folosit crop tool.

si nu in ultimul rand, am scris cu rosu urmatorul text "Toate paginile vor fi salvate în format *.PSD cu layerele intacte pentru a se vedea pa?ii pe care i-a?i urmat, arhivate ?i postat link-ul c?tre arhiv? in acest forum."
ca sa vezi cum se lucreaza pe alte layere decat cel principal, citeste tutorialele. hai sa vedem, mai incerci?

12-29-2008, 06:09 PM
mai zic o data: - Nu lucra?i direct pe imagine! -

01-12-2009, 08:44 PM
Aici este arhiva:
link sters
contine:
-imaginile before
-imaginile after
-imaginile in format .psd ( kreatur nu stiu daca ai sa intelegi ceva din layere Big Grin)
*scuzati ca nu am uploadat mai tarziu, am avut niste probleme!
*daca nu e arhiva corecta (in sens ca ceva nu e in ordine) let me know...
01-12-2009, 08:58 PM
pagina din dbz arata mai bine fara levels 2, as in layerul ala deja e exagerat. ar fi trebuit sa-i dai si Image -> Mode -> Grayscale ca sa scapi de rosu Wink. de asemenea, ideea era sa stergi sfx-urile ca sa vad cum te descurci la redrawing.

frumos ca ai dat level si la X-Day, dar as fi vrut sa desparti paginile si sa rezolvi marginea aia mai inchisa la culoare.

la omae ga sekai nu mai are rost sa zic ce-am zis si pentru altii.

?

sunt mandru sa zic ca incepand de astazi avem un nou cleaner destul de promitator. congrats case!

01-24-2009, 06:05 PM
Typesetting test

Sper ca am inteles bine ... ^^"
01-24-2009, 09:39 PM
Am facut testul pentru traduceri Smile sper sa fie bine...
01-25-2009, 08:01 PM (This post was last modified: 01-29-2009 10:53 AM by yulobo.)
@symo_tok

In mare e bine...
Sfx-ele se traduc, diacriticile se pun. E adevarat, mereu se poate si mai bine... Totusi, parca mai ai putin de munca.

@Kreatur
As you wish... votul meu e jumatate de bine [mai putin de jumatate >.<], jumatate de rau Blush

[Image: letmedie.jpg] [Image: 1189193.gif]. [Image: UHsu.gif] [Image: 1300821.gif] [Yulobo. Heart]
01-28-2009, 10:09 PM
Bine ,daca cu tradusul nu stau prea bine(am picat testul T_T) sper ca nu se supara nimeni daca incerc la sectiunea cleaning.Scuze daca sunt prea insistenta dar nu e felul meu sa ma dau batuta asa de usor .

P.S. Yulobo multumesc de sfat (sa scriu nu cum vorbesc ci cum e corect) am sa tin cont de el de fiecare data cand voi scrie pe forum Smile
Kreatur ,te am in lista de messenger Smile

[Image: cute-1-3.gif]
YOU were born an original , don't die a copy...
Post Reply 

Forum Jump:

Contact UsMangazupReturn to TopReturn to ContentLite (Archive) ModeRSS Syndication